De beste tips voor een vakantie naar Andalusië

De beste tips voor een vakantie in Andalusië

Wil je lekker op vakantie naar Spanje of er overwinteren als pensionado? Ga dan naar Andalusië, waar je het echte Spanje vindt. De regio waar je kunt genieten van tapas, lekker weer en het Spaanse leven. Een regio vol cultuur, natuur en geschiedenis, waar je nog veel sporen terug kunt vinden uit de periode van de Moren. Niet de toeristische Costa Brava, maar het echte Spanje … Lees hieronder de beste tips voor een vakantie en overwintering in het Spaanse Andalusië.

Vliegtickets naar Andalusie (Malaga of Sevilla)

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren van Nederland naar Andalusië reizen. B.v. met de auto, maar dan moet je wel veel tijd hebben want naar Zuid-Spanje ben je wel even onderweg. Een goedkopere en snellere manier is vliegen op Malaga of Sevilla.

Highlights voor een vakantie in Andalusië

In Andalusië liggen de volgende belangrijke, historische steden:

Sevilla
Granada
Cordoba
Jerez

Maar Andalusië heeft niet alleen mooie Spaanse steden in zich. Ook het platteland heeft veel te bieden. Daar vind je het echte Spanje. Bovendien zijn er ondanks de zuidelijke ligging behoorlijk groene gebieden te vinden. Je kunt er dagen rondrijden en genieten van de uitzichten en de verlaten Spaanse dorpjes waar je doorheen rijdt.

Voorbeeld rondreis voor een week Andalusië

Vlieg naar Malaga in Zuid-Spanje.
Huur een auto en reis de volgende dag via Ronda naar Jerez de la Frontera. Bekijk deze stad een dag en vergeet niet een sherry-brouwerij te bezichtigen.
Vertrek vervolgens naar Sevilla. Bezoek hier de kathedraal Santa Maria, een van de mooiste kerken ter wereld, en ga zeker ook naar het paleis, het Alcazar.
De dag daarop is het tijd om naar Cordoba door te reizen en daar in ieder geval de moskee te bezichtigen.
Tot slot is het tijd om naar Granada door te gaan als topafsluiter van de trip met het wereldberoemde Alhambra.
Heb je nog een paar dagen over, ga dan richting de kust en verblijf nog een paar dagen in een van de kleine kustplaatsjes. Of huur een leuke vakantiewoning of appartement ergens in de bergen van Andalusië, zodat je ook nog even kunt genieten van de rust die Andalusiëte bieden heeft.
Goedkope vliegtickets en autohuur Boek goedkope vliegtickets via cheaptickets.nl Een goedkope huurauto boek je via Sixt.nl

Financiën in Spanje

Het dagelijks leven kan in Spanje goedkoper zijn dan in Nederland. Lokale producten zoals lokaal fruit zijn vaak goedkoop. Alles wat geïmporteerd moet worden is duur, vanwege hoge belastingen op import. Een pak Venz hagelslag is dus overwegend duurder dan in Nederland. Reken op 2000 euro kosten per maand voor een 2 persoons-huishouding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: