Favoriete vakantiebestemmingen 2012

Op de jaarlijkse vakantiebeurs in Utrecht, dit jaar van woensdag 9 t/m zondag 13 januari, bleek dat bezoekers vooral geïnteresseerd zijn in vakanties binnen Europa (45%), gevolgd door bestemmingen ver weg (41%) en Nederland (14).

Op het evenement heeft Italië, blijkens een enquete door de organisatoren, Frankrijk verdrongen als meest favoriete Europese vakantieland. Spanje werd weer derde, gevolgd door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, terwijl Portugal, Griekenland en de Scandinavische landen ook goed scoorden.

Buiten Europa

Buiten Europa was het Azië dat de aandacht trok. Vooral Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië zijn momenteel in trek. Buiten Azië is de V.S. populair en Zuid-Amerika, met vooral Costa Rica, Brazilië, Peru, Mexico en Argentinë deden het ook niet slecht.

De enquete gaf verder aan dat stedenbezoeken en sportieve, actieve en avontuurlijke vakanties even populair zijn. Op de voet gevolgd door resp. kampeervakanties, strandvakanties en tenslotte fiets- en wandelvakanties. Als het om een accomodatie gaat, blijft het hotel bij verre het meest populair.Gevolgd door camping, appartement, vakantiewoning, vakantiepark en een cruise-reis.

Gegevens van de ANWB

De ANWB komt waar het de vakantiebestemmingen betreft, toch met andere informatie. Duitsland zal in 2012 Frankrijk weer verdringen als de meest favoriete vakantiebestemming van de Nederlanders.. Als het om zomervakanties gaat, blijft Frankrijk echter wel nummer een. Na enige verregende zomers zijn zonnige bestemmingen in Frankrijk, maar ook in Spanje en Turkije in 2012 erg populair.

De ANWB denkt verder dat de Nederlanders  ruim de helft van hun vakanties in het buitenland zullen doorbrengen (18,5 miljoen) en iets minder dan de helft in eigen land (17,7 miljoen). Met 3,3 miljoen vakanties is Duitsland de favoriete vakantiebestemming, gevolgd door Frankrijk (2,9 miljoen) en België (1,9 miljoen).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: