Gent, net even anders!

Zoekt U een vakantieplek bij u in de buurt, die toch net even anders is? Nou die is er en dichterbij dan u denkt. Wat te denken van Gent, de oude middeleeuwse universiteitsstad, op slechts minder dan 2 a 3 uur rijden van het centrum van ons land.

Klein en intiem

En het is een mooie stad zeg. Kleiner, gezelliger en intiemer dan Brussel of Antwerpen en duidelijk bepaald door de aanwezigheid van studenten. Een relaxte studentikoze stad, ter grootte van Utrecht, met een prachtig en compact historisch centrum. Oude gildehuizen, kerken, musea, markten en dat allemaal op loopafstand. Een wandeling of boottocht door het stadscentrum is als een reis door de tijd met prachtige gebouwen: van het middeleeuwse kasteel Gravensteen en de oude patriciërshuizen tot aan de gebouwen van nu. Het eerst valt de beroemde torenrij op, bestaande uit de St. Baafskathedraal, de Belfort en de St. Niklaaskerk. De St. Baafskathedraal is daarbij natuurlijk vooral beroemd door het drieluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyk, waarvan een deel in 1934 gestolen en nooit meer teruggevonden werd.

Veel sfeer en uitstraling

Achter de St. Niklaaskerk bevindt zich de leukste en mooiste straat van de stad, de Graslei , gelegen in de oude middeleeuwse haven, met prachtige gildehuizen uit de 16e- en 17e eeuw. De straat kent ook vele leuke restaurants en cafe ’s waar  ’s zomers de terrassen echt vol zitten met studenten en toeristen. Ook aan de overkant van de haven, de Korenlei, is het goed toeven met weer een groot aanbod aan terrassen. Een stukje verder naar het noorden vindt u nog het mooiste plein van de stad, de Vrijdagmarkt, waar zich vroeger het politieke en sociale leven afspeelde. Voor dingen uit dat Gentse erfgoed kunt u natuurlijk ook goed terecht in de vele musea, met vooraan  het Stedelijk Museum Actuele Kunst.

Al met al dus genoeg redenen om een tijdje in deze prachtige stad te vertoeven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: