Op vakantie naar Bretagne

Bretagne is de meest westelijke regio van Frankrijk, een klein stuk land dat in de Atlantische Oceaan steekt in de richting van de zuidelijke kust van Ierland. Het was historisch gezien afgesneden van de rest van Frankrijk en heeft daarom een eigen karakter, die grote invloed van de Keltische landen in het noorden weerspiegelt. Tegenwoordig is Bretagne een badplaats bestemming bezocht door vele van zowel Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden. De regio’s lange geschiedenis, die teruggaat tot het Stenen Tijdperk, biedt vele attracties voor vakantiegangers om te verkennen.

Wanneer te gaan

Bretagne wordt over het algemeen vochtig in de winter. Gelukkig heeft het in de zomer een droge periode. Tussen eind oktober en het einde van de in december krijgt het gebied een enorme hoeveelheid regen, daarom gaan toeristen meestal naar de drogere delen van Frankrijk. De temperatuur is echter vrij mild gedurende het hele jaar. Het vriest er maar zelden in de winter en net zo zelden ervaart het de warmte van de Middellandse Zee. De meeste toeristen bezoeken Bretagne tijdens de zomermaanden, wanneer het warm genoeg is om van de stranden te kunnen genieten.

Attracties

Hoewel veel toeristen komen naar Bretagne voor een zee en strand vakantie, komen er ook veel voor de lokale cultuur. Het interieur van Bretagne is samengesteld uit voornamelijk agrarische gemeenschappen die vasthouden aan hun Keltische wortels, waaronder taal, muziek en kleding. Bretagne heeft ook megalithische monumenten uit het stenen tijdperk in de velden bij Carnac, oude vestingwerken, historische kathedralen en middeleeuwse stadjes. Daarnaast hebben zowel de kustgebieden als het interieur van Bretagne vele openbare parken en beschermde gebieden voor recreatie, zoals wandelen, fietsen en zwemmen.

Accommodaties

Bretagne’s accommodaties bestrijken het hele spectrum: Van campings tot Bed & Breakfasts en van pensioenen en kamers bij particuliere huiseigenaren tot vakantiehuizen. Bij alle accommodaties is het belangrijk om vooraf te reserveren. Vooral tijdens de zomer, wanneer ze snel volgeboekt worden. En ook tijdens de winter, wanneer veel van het gebied sluit voor het seizoen. Neem contact op met Vakantiehuis Frankrijk voor hulp bij het vinden van accommodaties in het gebied.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: