Barcelona, a city that never sleeps.

Voor de wat meer ervaren reizigers onder ons zal Barcelona niet vreemd zijn. De hoofdstad van Catalonië en één van de grootste steden van Spanje, is een heerlijk toevluchtsoord voor de culturele, shopverslaafde of sportliefhebbende reiziger. Met een oppervlakte van bijna 100 km2 en met alle voorsteden erbij opgeteld, 5.200.000 inwoners, valt er in deze Catalaanse metropool altijd wat te beleven. Daarnaast biedt Barcelona plaats aan een verscheidenheid van culturele parken. Daarnaast zijn er ontelbare hotels, campings, appartementen of zelfs villa’s in de buurt te vinden.

Om jezelf bezig te houden in de periode dat je deze stad bezoekt, staan hieronder wat tips om te bezichtigen.

Voor de cultuurliefhebber

Park Guëll

Het park, wat zich bovenop één van de hoogste bergen van Barcelona bevindt, is in de jaren 1900, in opdracht van de industrieel Eusebi Guëll aangelegd door Catalaan en bekende artiest Gaudi. De karakteristieke stijl van deze kunstenaar vind je ook terug in dit park. De mozaïeken strekken zich uit over banken, trappen en zelfs woningen, waar de kunstenaar zelf introk. Ook al is dit park een aardig eindje wandelen van het centrum vandaan, is het zeker de moeite waard. Niet alleen voor de kunst van Gaudi, maar ook het uitzicht wat deze plek biedt over Barcelona is de moeite waard. Overigens is het park prima te bereizen met het openbaar vervoer, dus wandelen is geen noodzaak.

La Sagrada Familia

Een andere berzienswaardigheid die op vrijwel elke postkaart te vinden is, is één van de (nog in aanbouw zijnde) basilieken van Barcelona, ofwel de Sagrada Familia. DIt imponerende gebouw is eveneens gestart door Antoni Gaudi, maar is, door het complexe en uitgebreide ontwerp, nog steeds in aanbouw. De bouw begon overigens in 1882 en zal naar schatting in 2026 klaar zijn. De basiliek ligt bijna exact in het centrum van Barca en is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Overigens is de binnenkant een stuk minder indrukwekkender dan de buitenkant, vooral omdat de binnenkant nog volledig in doeken gehuld is door de verbouwing.

Voor de sportliefhebber

Camp Nou

Barcelona is de laatste jaren het voetbalelftal dat iedereen tot zijn verbeelding spreekt. Het elftal vindt zijn huisvesting in het grootste stadion van Europa: Camp Nou. Met een capaciteit van bijna 100.000, verspreidt over drie ringen is het bijwonen van een wedstrijd een waar fenomeen. Daarnaast is er een gigantische fanshop, waar een overvloed aan souvenirs gekocht kan worden. Voor de sportliefhebber iets om te beschouwen.

Olympisch dorp

Het olympische dorp, dat is opgericht voor de Olympische zomerspelen van 1992, ligt direct aan zee. Met een gezellige pier met een overvloed aan restaurantjes (specialiteiten vis), is het een uitermate leuke locatie om een hapje te doen. Heden ten dage worden de flatgebouwen, opgezet voor de atleten en de coaches, gebruikt als kantoren. Echter zijn deze wel modern en mooi vormgegeven dus de moeite waard om een blik op te werpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: