Bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk

Het noord-westen van Frankrijk staat bekend om zijn fenomenale kustlijn en karakteristieke omgeving. Maar naast de natuur zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder worden er een aantal besproken die in het oog springen.

Pont Aven

Pont Aven is een schilderachtig dorpje wat in de buurt van Quimper ligt. Pont Aven ligt aan een inham van de Noordzee, helemaal aan het einde. Pont Aven staat vooral bekend om zijn schilders-verleden. Door het fotogenieke uiterlijk van het dorp en de gastvrijheid van zijn bewoners, trokken veel grote schilders richting deze plaats om hun kunsten op het doek te krijgen. Onder andere Gauguin heeft zich hier gevestigd en richtte met enkele andere schilders een schildersschool op. De werken van deze school zijn nog steeds te bezichtigen in het Musée des Beaux-Arts.

Bécherel

Wat verder naar het noorden (net boven Rennes), ligt het pittoreske plaatsje Bécherel. Een karakteristiek dorpje waar de kronkelige steegjes en straatjes vanuit de Middeleeuwen bewaard zijn gebleven. Daarnaast is Bécherel een broedplaats voor de Franse literatuur, met een jaarlijks terugkerend evenement genaamd Fête du Livre (feest van het boek). Daarnaast ligt net buiten het plaatsje een prachtig kasteel met tuinen die open zijn voor het publiek.

De kust

Kustlijn Bretagne

Bretagne en Normandië staan vooral bekend om hun prachtige kustlijnen. Deze uitgestrekte rotspartijen en stranden zijn een heerlijk gebied om doorheen te lopen, fietsen of rijden. Daarnaast ligt er met de geallieerde invasie veel historie op deze stranden, waar genoeg aandacht aan wordt besteed. Kortom een must-see voor de natuur- en cultuurliefhebber.

Geïnteresseerd geraakt in deze bezienswaardigheden? Het vriendelijke personeel van vakantiehuis Frankrijk helpt u graag verder met uw planning.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: