Intramuros, de ommuurde binnenstad van St. Malo

Misschien bij u minder bekend, maar zeker interessant voor een bezoek is St. Malo. De stad ligt aan de noordrand van Bretagne, aan de Atlantische kust in het departement Ille-et-Vilaine. De stad kent een grote maritieme historie en wordt vooral bezocht vanwege zijn ommuurde binnenstad. De Intramuros of op zijn Frans de Ville Close.

De Wallen

De ommuring van de binnenstad heeft een omtrek van 1,8 km en kent naast de toegangspoort verscheidene torens. De kern van de omwalling gaat terug naar de middeleeuwen, maar werden in het begin van de 18e eeuw vernieuwd door de beroemde vestingbouwer Vauban. De omwalling biedt u een uitstekende kans een rondwandeling te maken langs de hele ommuurde binnenstad. Tijdens deze wandeling van 45 minuten kunt u naast een aquarium enige musea bezoeken. Zoals b.v. het Musee de la Ville (Stadsmuseum), het Musee de Verre (Glashuis) en het Maritiem Museum. Het laatste museum geeft u een blik op de roemruchte geschiedenis van St. Malo als centrum van de kaapvaart. U vindt er o.a. verscheidene afbeeldingen van de beroemdste kaapvaarder van de stad, Robert Surcouf. Maar wat vooral ook interessant is, zijn de prachtige vergezichten op de zee en op de stad, die deze rondwandeling biedt.

Intramuros

In de binnenstad is altijd wel wat te doen of te zien. U kunt er de kathedraal St. Vincent of de aanwezige kloosters en kapellen gaan bezoeken. Of anders wel de oude zetel van de burgemeester of het oude kasteel van de stad, het Fort National. Verder bevinden zich in de binnenstad wel meer dan 300 winkels en restaurants. Binnen intramuros worden ook regelmatig shows en concerten opgevoerd. U kunt er tevens vaak mensen in oude locale kleding zien rondlopen. De locale haven ligt verder vol met schepen, waarvan vooral de oude Etoile du Roi de moeite waard is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: