Het betoverende Portugal

Één van de vakantieplekjes waar ik een fijne herinnering aan heb is Portugal. Zelf zat ik een aantal jaar geleden in het zuiden van dit Mediterraanse land, namelijk in de Algarve. Wat er aan herinneringen zijn blijven hangen is de prachtige kustlijn en de knusse dorpjes.

 

Vila Real de Sant Antonio

Een van de grotere, relatief onontdekte badplaatsen is Vila Real de Santo Antonio. Deze plek, die in 1774 in vijf maanden tijd is opgebouwd, ligt op de grens tussen Spanje en Portugal. Naast het centraal gelegen plein, genaamd Praca do Marques the Pombal, wat zich karakteriseert door de oranje bomen en de obelisk in het midden, heb je vanaf de Guardiana een goed uitzicht op de mooie huizen van Ayamonte in Spanje.
Daarnaast biedt Vila Real de Sant Antonio plek aan een van de grootste commerciele en jachthavens van Portugal. Het grootste export product van deze plek is dan ook de bouw van luxe jachten.

Castro Marim

Op slechts 3 kilometer van de bovenstaande stad, ligt Castro Marim. Een kasteel opgericht ten tijde van de Romeinen. Het kasteel ligt op een van de vele heuvels, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de omliggende omgeving. Onder andere het spaanse Ayamonte en Vila Real de Santo Antonio vallen binnen dit uitzicht. Daarnaast grenst het kasteel aan een natuurreservaat, wat ten zuiden van deze stad ligt.

Kenmerkend

De Algarve staat onder andere bekend om zijn prachtige kustlijn, het massatoerisme en de karakteristieke dorpjes. Met name de eerste en de laatste aspecten van deze streek spreken de cultuurliefhebbers aan. Het is zelfs mogelijk om aan het massatoerisme te ontkomen en om in één van deze karakteristieke huisjes te overnachten. Hierdoor begint het echte vakantiegevoel nog meer te leven, en het zorgt natuurlijk voor een onvergetelijke ervaring. Ik raad deze streek persoonlijk aan, omdat het een heerlijke plek is om tot rust te komen en te genieten van het moois wat Moeder Aarde te bieden heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: