De Picos de Europa

Onbekend, maar zeer interessant

Bij een vakantie aan Spanje denken we toch vooral aan de Costas, de zonovergoten stranden aan de Middellandse Zee. Vergeten wordt echter het aantrekkelijke noorden van Spanje, zoals b.v. het gebied op de grens van Cantabrië en Asturië en Castilië en Leon: de Picos de Europa. In dit gebied kunt u prachtige bergwandelingen maken of u uitleven in de watersport. ’s Winters kunt u er gaan skiën en anders zijn er altijd wel interessante autoritten door de bergen te maken.

Winter zeker een geschikte tijd voor een bezoek

De winter is een zeer geschikte tijd om de Picos te bezoeken. De ski-gebieden zijn snel te bereiken en toch niet druk bezocht. Als u niet skiet kunt in de hogere gebieden prachtige wandelingen met uw sneeuwschoenen maken. In lager gelegen sneeuwvrije gebieden kunt u voor wandelingen dan overigens ook goed terecht. Denk daarbij b.v. aan de Cares-kloof bij het dorpje Cain. Wilt u niet gaan skiën of wandelen dan is een tocht met uw auto van Asturias naar de Picos, langs de noordkant van het bergmassief, zeker de moeite waard. U zult dan veel wilde en ongerepte natuur aantreffen en pittoreske landschappen rond het Lagos de Covadonga kunnen aanschouwen. Een meer met kristalhelder blauw water, besneeuwde bergtoppen op de achtergrond en gieren hoog vliegend in de lucht.

Andere jaargetijden ook interessant

De andere jaargetijden zijn ook zeer geschikt om een bezoek aan de Picos te maken. Het hele jaar door blijft het gebied een uitgesproken paradijs voor wandelaars. De tocht van Tielve naar Sostres voert u door het authentieke Asturië waar de tijd heeft stil gestaan. De tocht naar de Jou sin Tierra brengt u zelfs naar een echt maanlandschap. Natuurlijk zijn er ook meer ontspannen wandelingen, zoals die over rustige weiden naar Collaldo de LLesba. Wilt u bergen wil beklimmen dan kunt bij de bij bergbeklimmers bekende Pico Urriella terecht. Als watersport u grote liefde is, kunt vanaf het voorjaar uw hart ophalen in de vele meren, rivieren en beken die het gebied kent. U kunt er zelfs grotten bezoeken. Voor meer cultuur kunt naar de leuke vissersdorpjes aan de Mar Atlantico, op slechts 20 km van de Picos. In Llanes vindt u b.v. prachtige huizen van succesvol teruggekeerde emigranten. In Colombres vindt u het museum waar de geschiedenis van deze emigranten en hun leven in de Nieuwe Wereld mooi wordt weergegeven.

De Picos kunnen u dus veel bieden, te meer de keuken er goed en goedkoop is en het gebied voor mensen in het oosten en zuiden van Nederland via vliegveld Weeze bij Goch in Duitsland erg snel te bereiken is. Dus maak die tocht! Wat belet u!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: