Stockholm, onbekende schoonheid van het noorden

De Gamla Stan, het oude centrum van de stad

Het is bij velen niet bekend, maar Stockholm is toch een van de mooiste steden ter wereld. Het is een stad gebouwd op 14 eilanden, met als hart de Gamla Stan, het grootste en mooiste middeleeuwse centrum van Europa. Een centrum dat zich uitstekend eigent voor leuke wandelingen door de wirwar van kleine middeleeuwse straatjes, 17e eeuwse gangetjes en prachtige oude gebouwen. Voorbeelden van de laatste zijn de Storkyran, de 13e eeuwse kathedraal en Stockholms Slott, het koninklijke paleis.

Grote aantrekkingskracht van de moderne stad

Een oud centrum dat op zijn beurt weer omgeven wordt door een aantrekkelijke moderne stad. Een stad dat een sterk wisselende en boeiende aanblik biedt, doordat natuurschoon, water en land zich snel afwisselen. Een bezoek aan het stadhuis, met zijn imposante Blauwe Hal en Gouden Zaal, is hier wel op zijn plaats. Maar ook het 17e eeuwse Drottningholm paleis, met zijn Chinese paviljoen en slottheater mag zeker niet gemist worden. Je kunt natuurlijk ook de meer dan 100 musea van de stad gaan bezoeken, met als toppunten het Wasa-museum en het Openluchtmuseum Skansen. Het Wasa-museum laat u het vlaggenschip van de Zweedse marine zien, dat in 1628 slechts enkele minuten na zijn tewaterlating al op de bodem van de zee lag. Skansen op zijn beurt is het grootste openluchtmuseum ter wereld met een bijzondere verzameling aan Zweedse huizen en andere Zweedse cultuur-historische items.

Interessant uitgaansleven en goede keuken

Stockholm floreert nog in menig ander opzicht want de stad kent een interessant uitgaansleven. Voor spannende feesten, leuke cafeetjes en interessante nachtclubs kun je in de wijk Södermalm terecht. Vooral op de Medborgarplatsen is het op warme zomeravonden goed toeven met een lekker drankje in de hand. De volgende ochtend kan een ontspannen boottochtje, een van de velen die in de stad aangeboden worden, je helpen om weer enigszins bij te komen. Ook op culinair terrein weet Stockholm zijn naam hoog te houden. De stad kent, naast toprestaurants, vele hippe eetcafe’s en oude nostalgische restaurants. Pak uw kans en laat u er verrassen door traditionele Zweedse gerechten als hertenbiefstuk of rendiervlees.

Stockholm, misschien nog onbekend maar zeker interessant!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: