Natuurliefhebben in het zuiden

Wij, als bewoners van dit koude kikkerlandje, hebben geen rijke aanwezigheid van indrukwekkend natuurschoon. Toegegeven, niemand anders heeft polders zoals wij die hebben, maar na tien minuten ben je daar ook wel op uitgekeken. Is het daarom dat we in het buitenland zo snel onder de indruk zijn van de mooie natuur?

Las Médulas

In het Noord-Westen van Spanje, in de provincie Léon, vindt u het natuurgebied Las Médulas. Dit gebied springt erg in het oog dankzij zijn oranje-geel gekleurde rotsen en verrassende pieken. De bergen die zich rond het dorpje vormen zijn ontstaan in de Romeinse Tijd. Deze bergen werden namelijk gecreëerd dankzij de mijnen die de Romeinen hierin maakten, waarbij ze op zoek waren naar goud.
Naast het opvallende gebergte en de prachtige uitzichten over de valleien, is er op cultureel gebied ook veel te zien in dit park. Zo zijn er bijvoorbeeld nog muurschilderingen te vinden uit de tijd dat de mijnen actief waren, en kan je zien hoe de Romeinen water vervoerden: via een aquaduct uitgehakt in de rots.

 

Sierra Nevada

In het zuiden van Spanje, namelijk in Andalusië, vind je de bergketen Sierra Nevada, wat in het Spaans ‘besneeuwde bergketen betekend’. Deze bergketen is, na de Alpen, de hoogste van West-Europa. Met zes pieken van hoger dan 3000M, inclusief Spanje’s hoogste berg de Mulcahén, is dit een indrukwekkend gezicht. Nog een leuk weetje over die gebergte: in September stromen deze bergen vol met toeschouwers, omdat de Spaanse wielerronde (de Vuelta) hierlangs komt.

Ik denk dat wij Nederlanders niet per sé snel onder de indruk zijn van de natuur. Maar met bovengenoemde twee voorbeelden moet het wel lukken. Dit zeker omdat we zulke vergezichten en indrukwekkende bergen niet gewend zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: