Madrid, ideaal voor een stedentrip

Bij een vakantie in Spanje denken de meesten aan Barcelona of de stranden aan de Middellandse Zee. Maar wat te denken van de hoofdstad Madrid. Deze stad is immers erg interessant voor een stedentrip.

Altijd goedbezochte cafe’s en restaurants

Het hoeft maar even af te koelen in Madrid of haar cafe’s, terrassen en restaurants stromen vol. Dit is zeker het geval op de Plaza Mayor, het centrale plein van de stad. Vanaf de terrassen kun je er de activiteiten van de vele straatartiesten bekijken of de fresco ’s op de Casa de la Panaderia bewonderen. Het centrum van het Madrileense uitgaansleven is evenwel het gezellige en levendige Plaza de Santa Ana in de wijk Huertas. Hier vind je een ontelbaar aantal restaurants en kroegen, die met mooi weer, zeker tegen lunchtijd, allemaal tsjokvol zitten. Geniet er met volle teuge van het nachtleven of probeer er op zondagochtend eens op traditioneel Madrileense manier een Vermouth te drinken. Natuurlijk mag je de tapasbars ook niet missen.

Leuke parken en interessante winkelstraten

Madrid kent als echt centrum van het oude Spaanse wereldrijk veel parken, brede lanen en grootse monumenten. Het bekendste park en groene long van de stad vormt het Parque del Buen Retiro. Het is een geliefde plek voor wandelaars en sporters. Maar het kent ook het monument ter nagedachtenis aan de 191 slachtoffers van de terroristische aanslag van 11 maart 2004. Voor elke slachtoffer staat er een boom in El Bosque de los Ausentos. De Gran Via op zijn beurt is er voor de mensen die geĂ¯nteresseerd zijn in winkelen. Deze levendige straat vormt het echte winkelcentrum van de stad maar valt tevens op door de bijzondere architectuur van de aan de straat gelegen gebouwen. Zoals b.v. de vele theaters, hotels en bioscopen.

Grote musea en historische bezienswaardigheden

Madrid staat bekend om zijn grote musea. In de ‘Passeo de Arte’, de kunstboulevard, vindt je er alleen al drie. Het Prado is bij iedereen wel bekend. De werken van grote meesters als Bosch, Breugel, Velazquez en Goya en vele anderen zijn hier te bewonderen. In het Museo Thyssen-Bornemisza zijn naast werken van de Vlaamse schilders, o.a. bekende werken van Rafael, Titiaan, Caravaggio te aanschouwen. Als het om moderne kunst gaat, is het Museo Reina Sofia de plek waar u bij uitstek moet zijn. Naast musea kent de stad nog enige historische bezienswaardigheden. Het Palacio Real, het oude koninklijke paleis is daarvan een van de mooiste. Het 17e eeuwse paleis vormt nu een museum met prachtige kamers, voorzien van fresco ‘s, schilderijen en porselein. Voor meer indrukwekkende koninklijke vertrekken kun je op de Plaza Mayor overigens in het Casa de la Panaderia terecht.

Madrid mag dan minder bekend zijn bij toeristen, maar het heeft buitengewoon veel te bieden. Pak daarom je kans!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: