Het onzekere Spanje

Hoeveel we ook van het Zuid-Europese land houden, wij moeten nu ook in gaan zien dat Spanje in een financieel benarde situatie zit en er maar met moeite uit zal komen. Vermindert dit onze drang om op vakantie te gaan? Zeer zeker niet.

Crisis

We kamper nu alweer een tijdje, zeg gerust een jaar of 4 à 5, met een vervelende, wereldwijde, financiële crisis. Wij Nederlanders voelen het in onze portemonnee en zien het aan de werkloosheidscijfers. Echter hebben wij niet te klagen als we gaan vergelijken met andere landen in Europa. We hebben eerder dit jaar Griekenland al van het randje af zien vallen en zien nu bijna hetzelfde gebeuren met ons geliefde vakantieland. Begin deze week heeft een bankenlobby dringend gevraagd aan Spanje of ze toch niet eens de steun willen accepteren van de Europese Unie. Maar, zoals een echte Spanjaard betaamt, willen ze hier nog niks van weten. Gaan de Spanjaarden nu door hun eigen ego en koppigheid ten onder? Wij hopen van niet.

Vakantie

Zoals gezegd kan deze crisis onze voorliefde voor Spanje niet temperen. Misschien is zelfs het tegenovergestelde waarheid en worden onze reisprikkels alleen maar meer gestimuleerd. Overigens zou dit de Spanjaarden geen pijn doen, aangenomen dat wat extra geld van buitenaf in de economie geen kwaad kan. Mocht u plannen hebben om binnenkort naar Spanje te gaan, moet u er misschien wel rekening mee houden dat veel winkeltjes en restaurants het hoofd niet boven water kunnen houden. Wij willen al onze lezers vooral oproepen om hun plannen naar dit prachtige land niet af te zeggen, want de landschappen en de mensen veranderen allerminst. Blijf genieten van de prachtige omgeving en natuurlijk het heerlijke weer. De financiële problemen zijn voorlopig van later zorg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: