Alternatieve verblijfsplaatsen

Geen zin in een hotel of appartement aankomende vakantie? Waarom kies je niet één van de onderstaande mogelijkheden, net weer wat anders, net weer wat leuker.

Hostel

Voor veel mensen is vakantie een ding wat je gezamenlijk met anderen doet, en dan nog het liefst zo luxe mogelijk. Echter, een keer alleen een stad bezichtigen op een klein budget is een echte aanrader. Ik ben bijvoorbeeld net terug van een week New York (gelukkig net voor de storm), waar ik een heerlijk verblijf heb gehad in één van de duizenden hostels. Het lijk misschien een tikkeltje eenzaam, maar er zijn altijd wel mensen met wie je een praatje aan kan knopen. En mocht je hier geen zin in hebben is er in New York genoeg te zien om je een week lang bezig te houden. Daarnaast ben je van helemaal niemand afhankelijk, wat er voor zorgt dat jij precies datgene te zien krijgt wat je wil zien. Om lekker goedkoop een vakantie te vieren is een hostel dus echt aan te raden. Het hostel waar ik verbleef in New York, lag midden in Chelsea, van waaruit je alles lopend kunt bereiken (van Central Park, tot Lower Manhattan). Wees wel voorbereid op lange wandelingen, of leer het metro-systeem wat beter kennen.

Boerderij

Een tweede optie, zij het ietwat minder conventioneel en wijdverspreid, is logeren bij een plaatselijke boerderij. Ik kom op dit idee omdat ik het een keer bij ‘3 op Reis’ heb gezien, waarbij de presentatrice op bezoek ging bij een boerderij in het oosten van Spanje, en voor een prikkie, en wat werk op en rond het land, daar mocht verblijven. Natuurlijk vind je dit soort gelegenheden niet in het centrum van een drukke stad, maar er zijn er genoeg te vinden op het platteland. Ideaal dus als je bezig bent met een rondreis. Naast gezellig en leerzaam is zo’n overnachting natuurlijk ook spotgoedkoop. Daarnaast leer je de cultuur en de taal enorm snel kennen als je werkelijk bij iemand in huis slaapt. Al met al is deze optie waarschijnlijk meer geschikt voor de avontuurlijk ingestelde lezers, maar desalniettemin een leuke optie om te overwegen.

Vakantiehuis

Ga je toch liever met een grote groep op vakantie?
Dan is een vakantiehuis de ideale verblijfplaats. Met een beetje goed zoeken zit je voor een redelijke prijs, omdat je alles deelt, in een luxe huis met een eigen zwembad in de tuin. Daarnaast zijn deze vakantiehuizen vaak gunstig gelegen in de buurt van een grotere stad. Naast de luxe van je eigen zwembad, heb je ook niet de mindere aspecten van bijvoorbeeld een hotel waar je rekening mee moet houden; zo heb je geen sluitingstijd en hoef je in mindere mate rekening te houden met je buren. Kortom, geweldig voor grotere groepen die toch wat luxe willen hebben.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: