London really is the place for me

Groot aanbod dwingt tot kieskeurigheid

Lord Kitchener zong het al in de jaren 50, maar het is nog steeds zo. Londen blijft nog steeds ‘the place to be’. In november 2010 heb ik dat tijdens een 6-daags verblijf zelf mogen beleven. Londen is wel zo groot dat een bezoek van 6 dagen niets voorstelt. Daarom blijft het raadzaam bij deze stad kieskeurig te zijn.

Grote historische centra in overvloed

Natuurlijk heb ik enige historische hoogtepunten van de stad bezocht. Monumenten die een mooi beeld geven van het middeleeuwse London tot nu. Zo kun je in de Tower of London naast de vele middeleeuwse torens en vertrekken nog steeds de kroonjuwelen zien. Evenals de White Tower, de plek waar vele hooggeplaatste gevangenen werden geëxecuteerd. Westminster Abbey is op zijn beurt de kerk waar sinds lang alle koninklijke ceremonieën plaatsvinden. Het is een prachtige kerk met de praalgraven van Engelse koningen en beroemdheden zoals Queen Elisabeth I. St. Pauls Cathedral kent ook vele graven van Engelse beroemdheden, maar biedt met zijn hoge toren tevens een prachtig uitzicht over de stad. De Houses of Parliament en de Big Ben vormen met de Commons en House of Lords al sinds 1265 het hart van de Britse democratie. Na een brand in 1834 is veel van het oorspronkelijke gebouw verloren gegaan. De neo-gothische herbouw uit 1870 blijft echter de moeite waard.

Vele interessante musea

Londen kent vele interessante musea en het voordeel is dat je vele ervan gratis kunt bezoeken. Ik heb er tijdens mijn korte verblijf enige bezocht. De National Gallery b.v. met de meest prachtige schilderijen uit verschillende epochen. Of het British Museum, het grootste en belangrijkste museum van G.B., met grote collecties uit vele culturen en tijdsperioden van de menselijke ontwikkeling. Voor moderne kunst ben ik dan weer in Tate Modern geweest, waar een gevarieerde verzameling aan moderne kunstwerken op je staat te wachten.

Prachtige stad voor wandelingen

Londen leent zich ook uitstekend voor prachtige wandelingen door de stad. Een wandeling langs de zuidoever van de Thames levert prachtige beelden op van oude gebouwen en schepen zoals de H.M.S. Belfast uit WOI. ’s Avonds kun je zo ook de Houses of Parliament, St. Paul ’s Cathedral en de Tower prachtig verlicht zien. Een wandeling over de verlichte Tower Bridge blijft voor mij bovendien altijd romantisch. Een mooie bijkomstigheid is dat de zuidoever vele leuke, maar niet dure restaurants kent. Je kunt natuurlijk ook naar Brick Lane gaan waar veel Bengaalse eettentjes zitten en waar op zondag een leuke rommelmarkt is. Prefereer je Chinees eten dan is het sfeervolle Londense China Town achter Trafalgar Square erg interessant. Voor een fancy wijk met veel restaurants en uitgaansgelegenheden is er altijd nog Soho. Natuurliefhebbers kunnen tenslotte in Hyde Park terecht waar je een leuke wandeling kunt maken en bij de juiste afslag zo bij warenhuis Harrods, het Natural History Museum of het Royal Albert Museum bent.

Londen blijft boeien en verbazen en dan heb ik in mijn 6 dagen nog wel heel veel gemist. Bezoek deze wereldstad daarom zelf eens een keer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: