La Manche en de Kanaaleilanden, een meer dan geslaagde combinatie

De kust van Normandië stelt u in staat een leuke combinatie van het beste van twee landen te maken. De nabij gelegen Kanaaleilanden maken het u mogelijk om de charme van Frankrijk aan te vullen met die van de Engelse Kanaaleilanden.

De talrijke attracties van La Manche

Tegenover de Kanaaleilanden vindt u aan Franse zijde het mooie schiereiland La Manche. Een schiereiland met zeer verschillenden en verrassende landschappen. Aan een kust waar stranden, havens, kliffen en charmante vissersdorpjes elkaar snel afwisselen. Neem b.v. St. Vaast van waaruit u een mooie tocht naar Ile de Tatihou en de Iles de Chaussey kunt maken. Kleine stukjes paradijs aan de Normandische kust. U kunt in St. Vaast natuurlijk ook gaan genieten van de uitstekende locale oestergerechten waar het dorpje om bekend staat. De havenplaats Cherbourg stelt u op haar beurt in staat van haar uitstekende uitgaansleven te genieten. Het locale Bevrijdingsmuseum ter herinnering aan de geallieerde invasie heeft u daarnaast zeker iets te bieden als u de vijf stranden van Operation Overlord wilt bezoeken.

Guernsey

De charme van de Kanaaleilanden

De acht Engelse Kanaaleilanden hebben duidelijk hun eigen charme. Door hun ligging aan de warme golfstroom bezitten zij een zeer aangenaam klimaat. Iets wat goed van pas komt, gezien de vele ruige kusten, romantische baaien en pittoreske dorpjes die je er kunt bezoeken. Jersey en Guernsey, de twee bekendste eilanden, kennen naast een mondaine uitstraling ook een interessante historie. Vaak teruggaand naar tradities, die nog stammen uit een ver feodaal verleden. Herm zal u verrassen door zijn parelwitte stranden en rijke bloemenpracht. Sark op zijn beurt staat bekend om zijn roemruchte piratenverleden en zijn ruige kusten en mooie natuur. Zelfs op culinair terrein zijn de Kanaaleilanden – zeer ongewoon als het om Engeland gaat – zeer interessant. De Franse invloeden hebben er namelijk voor een uitstekende locale keuken gezorgd.

Ik krijg al zin om de regio te bezoeken. U ook?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: