La Baule, een uitstekend idee voor een geslaagde strandvakantie

Voor mensen voor wie voor volgend jaar een strandvakantie in de planning staat, is er een uitstekende optie. La Baule, een meer dan leuke badplaats met een van de mooiste stranden van Europa, gelegen in het departement Loire-Atlantique.

De Atlantische versie van Deauville of Cannes

La Baule wordt ook wel gezien als de Atlantische versie van Deauville of Cannes. Het stadje bezit een bijzondere charme, een groene omgeving en een zeer actief strandleven. Ook ’s avonds kan men er zich uitstekend vermaken in de ettelijke bars en clubs of in het locale casino. Een groot pluspunt voor La Baule vormt ook haar gemakkelijke toegankelijkheid via de TGV.

Uitzonderlijk mooie ligging

Het stadje, met iets meer dan 16.000 inwoners, kent een uitzonderlijk mooie ligging aan de zacht glooiende Cote d’Amour. Zo wordt de Baie de Poliguen door zijn lengte, het fijne zand en zijn ligging langs een zeven kilometer lange golvende kustlijn beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa. De vele aanwezige strandvoorzieningen zullen hier zeker mede aan bijdragen. De sfeer in het stadje zelf heeft door de verspreid gelegen oude villa ’s in verscheidene “grappige” bouwstijlen is heel bijzonders.

la baule

Veel sportieve mogelijkheden

Van oudsher is er in La Baule op sportief gebied veel te doen. Met natuurlijk de watersporten op de voorgrond. Zo zijn er verscheidene verenigingen waar u watersporten, zoals b.v. zeilen of windsurfen, kunt leren beoefenen. Ook voor landrotten is er echter veel te beleven. Het stadje kent enige paardrijscholen en golfbanen. Bijzonder is evenwel het locale avonturenpark waar echte sportievelingen kunnen bungee jumpen, abseilen of klimmen.

Zeer divers horeca-aanbod

Als echte badplaats grossiert La Baule in zijn hotels, appartementen, pensions e.a. overnachtingsmogelijkheden. Als je het goedkoop wilt houden, kun je daarnaast nog voor een van de vele campings kiezen. De locale keuken is natuurlijk vooral beïnvloed door de zee, met veel visgerechten en ‘fruits de mer’. De Loire met zijn verfijnde keuken is niet ver zodat u tevens kunt genieten van verfijnde producten uit het achterland. Voor feesten hoeft u overigens niet ver te gaan. De vele beach clubs hebben iedere avond een program.

La Baule heeft voor strand- en waterliefhebbers veel te bieden en ligt niet buitengewoon ver weg. Waarom zou u het in de zomervakantie van volgend jaar dan niet bezoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: