De mooiste stranden van Portugal

Naar welke stranden moet je nou gaan in de zomervakantie? Wij hebben een lijstje met een paar van de mooiste stranden in Portugal.

Ilha de Culatra

Dit eiland, gelegen voor de zuidelijke kust van Portugal, biedt ruimte aan één van de mooiste zandstranden van Portugal. Het eiland is maar zes kilometer lang, en op zijn meest niet breder dan één kilometer. Bovendien is het barrière eiland deel van een nationaal park wat in de Algarve ligt. Het eiland is te bereiken via een pont vanuit het vissersdorpje Olhao. In dit dorpje zitten zat gezellige restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten. Verder is het eiland vrijwel leeg, op een grote vuurtoren na, die de boten om de kust leidt.

Calutra

Praia de São Rafael

Een onontdekte parel van de Algarve is het strand van Sao Rafael. Het kleine zandstrand ligt in de buurt van Albufeira, maar wordt niet overspoeld door toeristen. Het fijne zand wordt omgeven door rotspartijen, die schutting bieden tegen de wind. Deze rotsformaties alleen al zijn de moeite waard om het strand een bezoekje te brengen. Door de jarenlange erosie zijn deze stenen prachtig uitgesleten. Het strand is dus een perfecte plek om even tot rust te komen van de hectiek van Albufeira, en heerlijk te genieten van het zomerzonnetje.

Plaio de Sao Rafael

Praia Dona Ana

Het laatste strand is misschien wel de meest opvallende. Het strand Dona Ana wordt namelijk in zijn geheel omgeven door een gigantische rotsformatie. Dit zorgt er voor dat het strand eigenlijk een baai wordt met meerdere rotsformaties net voor de kust. Wederom bevindt dit strand zich in de buurt van de Algarve, namelijk in de plaats Faro. Net als het strand wat als eerste werd besproken, is er hier ook een vuurtoren voor de schippers te vinden. Echter dien je hier wel een wandeling voor maken, maar dat geeft je gelijk de kans om prachtige uitzichten over de zee en de rotsen te bewonderen. Een opmerkelijk strand, niet ver van de drukke stad: een prachtige uitvalsbasis.
Praia Dona Ana

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: