Het Parc Naturel Regional d’Amorique

Zone voor duurzame ontwikkeling

Sinds 1969 bevindt zich in Bretagne, midden in het departement Finistere een regionaal natuurpark. Het Parc Naturel Regional d’Amorique. Het regionale park ligt in een bewoond, maar landelijk gebied en heeft als doel het gebied duurzaam te ontwikkelen. Een innovatief beheer en een verantwoorde sociale, economische en culturele ontwikkeling moeten daarbij helpen.

Onderdelen van het park

Het park kent 112.000 ha., waarvan 60.000 ha. maritiem gebied. Een park dat opgedeeld kan worden in vier verschillende zones. Van west naar oost: de eilanden in de Mer d’Iroise, het schiereiland Crozon, de kuststreek rond de rivier de Aulne en het heuvelgebied Monts d’Arrée. Vier zones met veengronden, heidevelden, een mooie riviermonding en scherpe kliffen aan de kust, die samen een prachtig natuurgebied vormen.

bretagne

De Monts d’Arree

Dit heuvelgebied is al miljoenen jaren oud en vormt een groot deel van het park. Vanaf de opvallende “enclos paroissial” in het dorpje Brasparts kan men er twee mooie tochten maken. De eerste gaat over 7 km. naar Montagne Saint-Michel, dat met 380 meter de hoogste top vormt. Het beklimmen van deze heuvel is sterk aan te raden. De top biedt een prachtig uitzicht over het regionale natuurpark met zijn prachtige heidevelden van Cragou, en zijn woeste rotspunten en dichtbegroeide bossen. Ook het mooie Lac Saint-Michel is vanaf de top goed te zien.

Wandeling naar Saint-Rivoal

Deze eerste tocht kan men uitbreiden naar het 6 km. ten westen van Mont Saint-Michel gelegen dorpje Saint-Rivoal. Wiens open luchtmuseum in de zomermaanden van 9.00u tot 12.00u en van 14.00u tot 18.30u geopend is.

Nadruk op behoud van de Keltische cultuur

In het park wordt ook sterke nadruk gelegd op het behoud en de ontwikkeling van de Bretonse cultuur. In het culturele beleid worden Keltische cultuuruitingen als traditionele muziek en dans en een grote verhaaltraditie stevig gestimuleerd. Zo krijgen culturele organisaties en individuele kunstenaars en muzikanten er ruime (facilitaire) ondersteuning.

Het Parc Naturel Regional d’Amorique kent een aantrekkelijke en zeer diverse natuur en een prachtige Keltische cultuur. Waarom zou u er door een bezoek niet meer van willen weten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: