Sierra Nevada, besneeuwde bergketen in het zuiden

Wie van Noord naar Zuid rijdt in Spanje, zal allereerst de machtige bergketens van de Pyreneeën tegenkomen. Maar wie verder naar het Zuiden afdaalt zal ‘de Spaanse Alpen’ in het vizier krijgen: de Sierra Nevada.

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een bergketen in het zuiden van Spanje, in het gebied Andalusië. Deze uitgebreide keten is met zestien (!) bergtoppen boven de drie kilometer de op één na hoogste bergketen van Europa. Alleen de Alpen steken boven de bergtoppen uit. De hoogste berg in dit gebied is de Mulhacén, die een indrukwekkende 3482 meter boven zeeniveau pas eindigt. Dit zorgt voor een, voor de Spanjaarden opvallende, situatie; namelijk dat er op de toppen sneeuw ligt, terwijl de lager gelegen dorpjes lekker in het zonnetje baden. De naam van de bergketen is dan ook niet voor niets Sierra Nevada: besneeuwde bergketen. Ook voor de vakantiemogelijkheden speelt dit een grote rol: een skivakantie is eenvoudig te combineren met een zonvakantie, gezien de kleine afstand tussen de Sierra Nevada en de Costa del Sol.

Mede dankzij de wisselende natuuromstandigheden in het nationale park van Sierra Nevada, staat de bergketen op verschillende beschermde natuur-lijsten. Niet alleen is het een Natuur Park en Nationaal Park, het is ook nog eens een internationaal erkend Biosfeer Park. Door de sterk wisselende hoogte en klimaat, zijn er vele plantsoorten te vinden. Er zijn zelfs plantensoorten die nergens anders te vinden zijn.

Sierra Nevada

Voor degene die een veelzijdige vakantie wil hebben, is de Sierra Nevada zeker een aanrader. Er is van alles te beleven in elk seizoen, variërend van skiën naar aan het strand liggen.

Mocht je dit natuurgebied een keer willen ontdekken, huur dan een vakantiehuis in Andalusië.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: