Estremoz

Als je tijdens je vakantie in Portugal vanaf de golvende vlakte in de Alentejo  heuvel op rijdt waar een van de fraaist gelegen plaatsen zich bevindt, merk je meteen dat je op een bijzondere plek bent aangekomen. Dit komt mede doordat Estremoz een historische marktplaats is, die een accurate weergave van de Spaanse geschiedenis in zich heeft.

Lago do Gadanha

Het Lago do Gadanha, letterlijk vertaald: het zeis-meer, is genoemd naar het befaamde stuk gereedschap waarmee Neptunus in het midden van de vijver als een vaandel boven zijn hoofd zwaait. Naast dit prachtige bassin ligt het Fonte das Bicas, zo mogelijk een nog mooiere fontein. Dit in 1781 gebouwde kunstwerkje heeft erkenning gekregen voor zijn pracht: het staat namelijk sinds 1910 op de lijst van beschermde gebouwen. Maar naast deze twee fonteinen zijn er nog een stuk meer beschermde of beroemde bouwwerken te vinden in dit historische dorpje. Één van deze gebouwen is de Capela de D. Fradique de Portugal. In het hoofdaltaar vind je het witte marmer waar Estremoz zo beroemd om is geworden. Dit geeft een prachtig gezicht en is de moeite van een bezoekje waard.

Largo do Castelo

Aan de rand van de stad bind je het elegante Largo do Catelo. Dit kasteelplein wordt omringd door historische gebouwen, waarvan de Torre de Menagem de meest indrukwekkende en dominerend is. Een deel van dit kasteel- en paleizenstelsel is omgebouwd tot een Pousada; een luxueus hotel. Binnen in het kasteel vind je een kapel die gewijd is aan Rainha Santa Isabel. Deze vrouw was een tijd lang de koningin van Portugal en hebben tot aan de 14e eeuw in dit kasteel gewoond. De kapel is prachtig gedecoreerd met verscheidene azulejos, waarop het leven van koningin Isabel wordt weergegeven.

Al met al waan je je terug in de oudheid als je dit dorpje binnenwandelt. Een perfecte mogelijkheid om het echte oude Portugal mee te maken en te genieten van de rust en cultuur die de binnenlanden te bieden hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: